Fen Bilimleri Enstitüsü
2020-09-16

Kesin Kayıt yaptırma imkanına sahip olmayan Yabancı Uyruklu Adaylar için Duyuru



PANDEMİ DOLAYISIYLA YÜZ YÜZE VEYA VEKALET İLE KAYIT YAPTIRMA İMKANINA SAHİP OLMAYAN ADAYLAR, belgelerini ve harç dekontlarını fbe@nku.edu.tr adresine PDF formatında göndererek ön kayıt yaptırabilir.

Ancak bu adaylar orjinal belgelerini 15 Kasım 2020 Cuma gününe kadar eksiksiz olarak getirmedikleri takdirde yapmış oldukları her türlü başvuru geçersiz sayılacak, harç ücretini yatırmış olsalar dahi kesin kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

 

T.C.

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2020-2021 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI

Yabancı Uyruklu Adayların Değerlendirme Sonuçları Ve Kesin Kayıt Duyurusu

 

Enstitümüz Anabilim Dallarının 2020-2021 Öğretim yılı güz yarıyılı yüksek lisans ve doktora kontenjanlarına başvuran adayların Anabilim Dalları tarafından yapılan değerlendirmelerin sonucuna göre kabul/red durum listeleri için anabilim dalı ilgili program üzerine tıklayınız.

Anabilim Dalı tarafından kabul edilen adaylardan

  1. YÜZ YÜZE veya VEKALET yoluyla kesin KAYIT yaptıracak adayların kayıtları

15 – 16 – 17 Eylül 2020 tarihlerinde saat 17.00’ye kadar (3 gün) aşağıda belirtilen kesin kayıt evraklarını getirerek Enstitüde  yapılacaktır.

Yüz yüze Kesin Kayıt İşlemleri; Rektörlük binası giriş katında bulunan konferans salonu önündeki bankoda Enstitü yetkili personeli tarafından yapılacaktır.

Kayıt alanına alımlar, Covid-19 pandemisi genel tedbirleri çerçevesinde yapılacaktır.

  1. PANDEMİ DOLAYISIYLA YÜZ YÜZE VEYA VEKALET İLE KAYIT YAPTIRMA İMKANINA SAHİP OLMAYAN ADAYLAR, belgelerini ve harç dekontlarını fbe@nku.edu.tr adresine PDF formatında göndererek ön kayıt yaptırabilir. Ancak bu adaylar orjinal belgelerini 15 Kasım 2020 Cuma gününe kadar eksiksiz olarak getirmedikleri takdirde yapmış oldukları her türlü başvuru geçersiz sayılacak, harç ücretini yatırmış olsalar dahi kesin kayıt haklarını kaybedeceklerdir. 

 

Türkçe Yeterlik Belgesi olmayan adaylar, Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi web sayfasında yer alan “Türkçe Yeterlik Sınavı” ile ilgili duyuruyu ve diğer duyuruları takip ediniz.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  1. Online başvuru formu
  1. Özgeçmiş
  1. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi (onaylı).  (Geçici Mezuniyet Belgesi üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır)

¬ Tanınırlık belgesi (varsa)

NOT: Tanınırlık bilgisi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından daha sonra Üniversitemiz Rektörlüğünce isteneceğinden, mezun olunan üniversitenin tanınırlığının olmaması durumunda ilgilinin Enstitü ile ilişiği kesilecektir.

  1. Not belgesi /Transkript (Aslı veya Aslı Gibidir Onaylı).
  1. Türkçe Yeterlik Belgesi (Belgeleri bulunmayan adayların, Namık Kemal Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir. En az C1 seviyesi olması gerekmektedir. Sağlanamaması durumunda ise 1 yıl süre verilir. Bu süre sonunda C1 seviyesi Türkçe Yeterlik belgesi getirmeyen öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilecektir.

7.   Kimlik Fotokopisi (varsa YU numarası olan)

  1. Pasaport Fotokopisi
  1. Fotoğraf – vesikalık 2 adet
  1. Harç dekontu – Türkiye Vakıflar Bankası TR 12 0001 5001 5800 7306 6076 61

Türkiye Halk Bankası  TR 79 0001 2009 3040 0005 0001 34

 

 

Bahçe Bitk. YL

 

Bilgisayar Müh. YL

Bitki Koruma YL

Biyoloji YL

--Endüstri Müh. YL

Biyosistem Müh. Tar. Makine Sist. YL

 

Biyosistem Müh. Tar. Yapılar YL

--Çevre Müh. YL

Tekstil Müh. YL

Matematik YL

Tarla Bitk. YL

 

 

Tarım Ek. YL

Fizik YL

Gıda Müh. YL

Zootekni YL

Toprak Bil. Bitk. B. YL

Kimya YL

 

Makine Müh. YL

İnşaat Müh. YL