Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu

Ders

2013 - 2014 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
GID503 Gıda Güvenlik Sistemleri 3 0 6
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Seçmeli 2013-2014 Güz Dönemi Gıda Mühendisliği Dersleri() 20
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-15 Fonksiyonel Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-14 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-37 Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 36

2013 - 2014 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
GID514 Yeni Gıda İşleme Teknikleri Kredi 3 0 6
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
LÜ-FBE-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Seçmeli 2013-2014 Bahar Dönemi Gıda Mühendisliği Dersleri() 15
LÜ-GM-56 Aroma Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-43 Bilimsel Çalışma Metodları 3 0 5
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-11 Dondurma Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-39 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-21 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-34 Et Ürünleri Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-33 Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı 3 0 5
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-32 Fermente Et Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-61 Gıda Fermantasyon Prosesleri 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-10 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 5
LÜ-GM-30 Gıda Kaynaklı Virüsler 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-44 Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-13 Gıda Muhafazasında Modern Teknikler 3 0 5
LÜ-GM-58 Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı 3 0 5
LÜ-GM-46 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-49 Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-05 İnsanların Durumuna Göre Beslenme 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-47 Krema ve Tereyağ Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-38 Lipidlerde Bozulma Mekanizmaları 3 0 5
LÜ-GM-52 Malt ve Bira Teknolojii 3 0 5
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-24 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-29 Özel Fermente Süt Ürünleri 3 0 5
LÜ-GM-08 Peynir Kimyası, Fiziği ve Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-09 Peynir Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-42 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretimi 3 0 5
LÜ-GM-54 Süt Endüstrisi İşletmeciliği 3 0 5
LÜ-GM-55 Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-06 Süt Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-28 Süt Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ-GM-14 Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-12 Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisinde Gelişmeler 3 0 5
LÜ-GM-51 Şarap Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-37 Yağ Teknolojisinde Hidrojenasyon Uygulamaları 3 0 5
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-36 Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi 3 0 5
Toplam AKTS: 41
Tez

2013 - 2014 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30

2013 - 2014 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-FBE-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 30