Gıda Mühendisliği (DK) Ders Kataloğu

Ders

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-GM-48 Bitkisel Gıda Fermantasyonları 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-60 Doktora Semineri 0 2 5
LÜ-GM-60 Doktora Semineri 0 2 5
LÜ-GM-39 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-19 Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-23 Gıda Toksikolojisi 3 0 5
LÜ-GM-03 İleri Gıda Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-31 Kırmızı Et Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-41 Kurutma Teknikleri 3 0 5
LÜ-GM-25 Laktik ASit Bakterileri 3 0 5
LÜ-GM-07 Lipid Kimyası 3 0 5
LÜ Danışmanlık Lisansüstü Danışmanlık 0 1 1
LÜ-GM-18 Tahıl Kimyası 3 0 5
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-57 Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri 3 0 5
Seçmeli ()
609 Durum Buğdayı Ürünleri 3 0 8
608 Ekmek Üretim Teknolojisi 3 0 8
604 Gıda İşletmeleri Sanitasyonu ve Personel Hijyeni 3 0 8
610 Gıda Kaynaklı Patojen Bakteriler 3 0 8
614 Gıda Kaynaklı Virüsler 3 0 8
607 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonlar 3 0 8
615 Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum 3 0 8
616 Krema ve Tereyağı Teknolojisi 3 0 8
612 Laktik Asit Bakterileri 3 0 8
611 Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler 3 0 8
603 Peynir Teknolojisi 3 0 8
613 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 8
606 Süt Endüstrisinde Kullanılan Starterler 3 0 8
601 Süt Kimyası 3 0 8
605 Süt Teknolojisi Tesislerinin Kuruluş ve Organ 3 0 8
602 Yağ Kimyası 3 0 8
Toplam AKTS: 86

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ-GM-04 Beslenme İlkeleri 3 0 5
LÜ-GM-59 Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi 3 0 5
LÜ-GM-60 Doktora Semineri 0 2 5
LÜ-GM-39 Dondurulmuş Gıdalar Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-45 Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler 3 0 5
LÜ-GM-17 Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu 3 0 5
LÜ-GM-50 Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları 3 0 5
LÜ-GM-27 İleri Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 5
LÜ Danışmanlık Lisansüstü Danışmanlık 0 1 1
LÜ-GM-40 Meyve Suyu Üretim Teknolojisi 3 0 5
LÜ-GM-35 Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri 3 0 5
LÜ-GM-26 Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler 3 0 5
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-02 Yüksek Lisans Semineri 0 2 5
Toplam AKTS: 71
Tez

2011 - 2012 Güz Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
DR TEZ Doktora Tezi (Yıllık) 0 0 52
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 8
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 150

2011 - 2012 Bahar Yarıyılı
Ders Kodu Ders Adı İncele T U AKTS
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ TEZ TEZ 0 0 20
LÜ-GM-01 Uzmanlık Alan Dersi 8 0 10
Toplam AKTS: 50