gibi sektörlerde çalışma imkanı bulabileceklerdir.
Akademik personel tarafından 395 adet Uluslararası ve 247 adet Ulusal olmak üzere toplam 642 adet bilimsel yayın yapılmış, yapılan araştırmalarda Uluslararası 4 ve Ulusal 91 adet proje gerçekleştirilmiştir.
• Çalışma sonuçlarını etik kuralları çerçevesinde bilimsel bir nitelikte ortaya koyabilecek bireyler olma konusunda yetkin ve etkin halde toplumun hizmetinde bulunacaklardır.
Gittikçe azalan su kaynakları, dünyada havza bazlı yönetime verilen önem, endüstriyel her türlü atığın yönetilme gerekliliği ve kaynakların etkin kullanımına verilen önemin her geçen gün artması program mezunlarına duyulan gereksinimi arttırmaktadır.
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Anabilim Dalında, İşaret İşleme, Görüntü İşleme, Haberleşme, Mikrodalga, Kontrol, İyon -Elektron Teknolojisi, Mikro-Elektronik, Yenilenebilir Enerji Sistemleri, Akıllı Sistemler ve Biyomedikal alanlarında çalışmalar yürütülmekte ve yaptırılmaktadır. Yüksek lisans öğrencilerine üniversite dışından destekli olarak yürütülen araştırma projelerinde, proje durumuna bağlı olarak, ücretli çalışma imkânı tanınabilmektedir. Lisansüstü eğitim için öğrenci kabul aşamaları Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından yürütülmektedir. Başvuru zamanları ve prosedürler Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasındaki duyuru ve linklerden takip edilmelidir. Ders Kataloğuna Bölüm sayfasından ulaşılabilir. Ders ve Sınav Programına E-Üniversite Otomasyon sisteminden ulaşılabilmektedir..
Üniversitemiz bünyesindeki endüstri mühendisliği yüksek lisans programı dersleri ve uygulama alanları; üretim, kalite, proje, lojistik ve yönetim süreçlerini ve bağlantılı konuları kapsamakta olup uygulamada çok çeşitli gereksinimlere yanıt verebilecek niteliklere sahip, teorik ve pratik açıdan güçlü mühendisler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.?
Hesaplamalı yoğun madde fiziği çalışma grubunda çeşitli yarıiletken ve metalik güncel malzemelerin yapısal, elektronik, örgü dinamiksel ve taşınım özellikleri temel ilkeler (ab initio) kullanılarak çalışılmaktadır. Termoelektrik, süperiletkenlik ve manyetizma gibi olguları en yeni kuantum mekanik yöntemlerle dataylı olarak incelenmektedir.
Lisanüstü programlarının araştırma alanları; Mikrobiyal metabolitler, Yeni ürün geliştirme, Fonksiyonel gıdalar, Mikotoksinler, Gıda bulaşanları, Gıda katkı maddeleri, Gıda işleme teknolojileri, Gıda sanayinde HACCP sistemi uygulamaları ve kalite güvence sistemleri, Gıda ambalajlama - Modifiye Atmosfer Ambalajlama, Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi, Mikrobiyolojik analizler, Reoloji ve gıda dokusu, Gıdaların raf ömrü, Gıdaların sağlıklı bileşenleri ve antioksidan kapasiteleri, Gıdaların ışınlanması, Nanoteknoloji uygulamaları, Biyosensörler’den oluşmaktadır.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Çorlu Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü olarak 1993-1994 eğitim-öğretim yılında ilk lisans öğrencilerini alan bölümümüz, Fen Bilimleri enstitüsü bünyesinde İnşaat Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans programı kapsamında 2000-2001 eğitim-öğretim yılında ilk lisansüstü öğrencilerini almıştır. Anabilim dalımız bünyesinde başlıca yapı, yapı malzemesi, mekanik, geoteknik ve hidrolik bilim dallarında yüksek lisans çalışmaları yapılmaktadır. Öğretim elemanı kadromuz 3 doçent, 11 Dr. öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi ve 3 araştırma görevlisinden oluşmaktadır. Anabilim dalımızın kullanımına ait yapı malzemesi ve geoteknik laboratuvarları bulunmaktadır.
Anabilim Dalı Başkanı: Prof.Dr. Yelda YALÇIN GÜRKAN
Anabilim dalımız 2008 yılında geniş bir bilimsel vizyona sahip akademik kadro ile kurulmuştur. Temel hedeflerimiz doğru bilgiye ulaşmak ve bunları uygulamaya dönüştürmektir. Seçkin akademik kadromuz disiplinler arası alanların yanı sıra Analitik, Anorganik, Biyokimya, Fizikokimya ve Organik Kimya alanlarında araştırma ve eğitim faaliyetlerini başarıyla sürdürmektedir.
amaçlanmaktadır.
Mevcut akademik kadro, lisansüstü derslik imkanı, kütüphanede bulunan yazılı kaynaklar, elektronik ve iletişim altyapısı ile diğer olanaklar, matematik alanında lisans üstü eğitim programını sürdürmek için yeterli alt yapıya sahiptir.
Aynı zamanda mezunlarımızın, Üniversite, T. C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, T. C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T. C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T. C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Belediyeler vb. kamu sektöründe çalışma olanaklarına sahiptir.
Tarım Ekonomisi bölümü mezunlarının idareci, uygulamacı veya araştırıcı olarak çalışabileceği başlıca kurumlar; T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı birimlerinde, kamusal ve özel bankaların “Tarımsal Bankacılık” bölümlerinde, kırsal kalkınma ajanslarında, özel sigorta şirketlerinin tarım departmanlarında, tarımsal araştırma enstitülerinde, Tarım Kredi Kooperatifleri, Üretici Birlikleri, Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimleri, Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları, Sanayi Odaları, İhracatçı Birlikleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Ticaret Odaları, Ticaret Borsaları, Sanayi Odaları, İhracatçı Birlikleri, mesleki örgütler (ZMO, Ziraat Odaları Birliği), tarımsal ilaç, gübre, yem ve tohumluk üretimi ve pazarlamasını yapan firmalar, tarım ürünleri dış ticareti yapan firmalardır.
· Belediyeler.
Mezunlarımız; Tarım Bakanlığına bağlı tarım il ve ilçe müdürlükleri, araştırma enstitüleri, üniversiteler, tarımsal ürünlerin işlendiği fabrikalar (un, şeker, konserve, salça, çeltik, yem vb.) tohumculuk şirketleri ile gübre ve ilaç pazarlayan özel kuruluşlarda, tarımsal amaçlı kooperatiflerde çalışabilmektedir. Ayrıca müteşebbis olarak kurdukları tohumculuk firmalarıyla da tarım sektörüne hizmet vermektedirler.
Anabilim dalı olarak vizyonumuz; ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim veren, sanayi ile bütünleşik araştırma-geliştirme çalışmaları yapan, sürekli gelişen, bilgi üretimi ve yetiştirdiği mühendislerle sektörü yönlendirebilecek bir eğitim öğretim kurumu olmaktır.
İnternet Sitesi: http://ziraat-tbbb.web.nku.edu.tr/
Anabilim dalımız çalışma konuları: Toprak Kimyası, Bitki Besleme, Organik Tarım, Gübreler ve Gübreleme, Çevre Kirliliği, Fitoremediasyon, Toprak Biyolojisi ve Biyokimyası, Bitki Fizyolojisi, Sürdürülebilir Toprak Verimliliği, Toprak ve Su Koruma, Arazi Kullanım Planlaması, Toprak Amenajmanı, Toprak Etüd ve Haritalama, Toprak Genesisi ve Sınıflandırılması, Toprak Fiziği, Toprak Mekaniği ve Teknolojisi, Fotopedoloji ve Uzaktan Algılama.
İnternet Sitesi: http://ziraat-z.web.nku.edu.tr/
Zootekni Anabilim dalı, ekonomik öneme sahip hayvanların üretimi, yetiştirilmesi, beslenmesi ve ıslahı konularını içeren bir bilim dalıdır. Anabilim dalının amacı, toplum için çiftlikten sofraya kaliteli ve sağlıklı hayvansal ürünlerin üretimini gerçekleştirecek Ziraat Mühendisi Zooteknistlerin mesleğin gerektirdiği evrensel niteliklerde bilgi ve beceriye sahip olmalarını sağlamaktır. Anabilim dalımızda iki yıl yüksek lisans ve dört yıl doktora eğitimini tamamlayan öğrencilerimiz sırasıyla Yüksek Ziraat Mühendisi ve Zootekni Bilim Doktoru ünvanı almaktadır. Anabilim dalımızda lisansüstü eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırma Enstitüleri, Tarım Kredi Kooperatifleri, bankalar ile belediyeler, tarımsal ürün üretimi yapan, ithal ve ihraç eden kurum ile kuruluşlarda görev yapma olanlarına sahiptirler. Son yıllarda Zootekni Anabilim Dalında lisansüstü eğitim yapmış mezunların istihdamına yönelik ilgi önemli düzeyde artmaktadır. Mezunlarımız aynı zamanda kanatlı hayvan, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmeleri, yem fabrikaları, yem analiz laboratuarları, yerli ve yabancı firmalarda ürünlerin pazarlanmasında görev yapmaktadır.
İnternet Sitesi: http://fbe-tdg.web.nku.edu.tr/
Taşınmaz Değerleme ve Geliştirme Tezsiz Yüksek Lisans programının amacı; ekonomik yatırımların önemli bir kısmını oluşturan gayrimenkul yatırımlarının, hem yatırımcının hem de ülkenin ekonomik menfaatleri çerçevesinde değerlendirilmesini sağlayacak şekilde eğitim vermektir. Programda katılımcılara uygulama becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir.