Fen Bilimleri Enstitüsü
2019-08-09

YÖK 100-2000 Doktora Bursu ilan metni ve başvuru formu



TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
 
100/2000 YÖK DOKTORA BURSU KAPSAMINDA 2019/2020 GÜZ YARIYILINDA AŞAĞIDA BELİRTİLEN KOŞULLARI TAŞIYAN ADAYLAR ARASINDAN DOKTORA ÖĞRENCİSİ ALINACAKTIR.
 
- Aşağıda belirtilen burs kontenjanlarına 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde doktora eğitimine başlamak üzere başvurular alınacaktır. 
- Doktora Programında tez aşamasına geçmemiş kayıtlı öğrenciler de başvuru yapabileceklerdir. 
- Kontenjanlara, herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).
- Hâlihazırda Üniversitemizde veya başka bir yükseköğretim kurumunda 100/2000 YÖK doktora bursiyeri olan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
 
- Bu kapsamda eğitimine devam eden doktora öğrencilerine azami 4 yıl boyunca yılda 12 ay burs ödemesi yapılacaktır. 
- Burs alacak öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam etmeleri gerekmektedir. Kayıt donduran öğrencilere bu süre zarfında ücret ödemesi yapılmamaktadır. 
 - Adayların bu bursun yanı sıra öğrenim gördükleri süre içinde halen almakta oldukları veya ileride alacakları diğer burslar ve öğrenim kredileri de bu bursa ek olarak devam edecektir. Burslarla ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkte bulunan yönetmelikte verilmektedir. 
 
http://www.yok.gov.tr/documents/10279/30090820/Usul_ve_Esaslar.pdf
 
 
NOT: Belirtilen alan için en az 3 öğrencinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılı güz döneminde eğitime başlaması gerekmektedir, aksi durumda ilgili alan için tahsis edilen kontenjanların tamamı Yükseköğretim Kurulu tarafından iptal edilecektir.
 

Başvuru formu için tıklayınız.

İlan metni için tıklayınız.