Fen Bilimleri Enstitüsü

TÜB (Trakya Üniversiteler Birliği) Hakkında

19 Nisan 2012 tarihinde Sayın Prof. Dr. Enver DURAN başkanlığında Trakya Üniversitesi’nde gerçekleşen toplantıda Sayın Prof. Dr. Mustafa AYKAÇ, Sayın Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK ve Sayın Prof. Dr. Hamit PALABIYIK’ın katılımıyla kurulmuştur. 2018 yılında da Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi birliğe dâhil olmuştur.

TÜB üyeleri olarak, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi bulunmaktadır. 

Bugüne kadar toplam 9 üst kurul ve alt kurul toplantısı gerçekleştirilen Trakya Üniversiteler Birliği üye üniversiteler birlikteliğinde ortak yüksek lisans, doktora, uzaktan eğitim protokolleri oluşturulmakta, araştırma laboratuvarları ortak kullanım çalışmaları yürütülmekte ve diğer sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirilmesi adına her yıl adımlar atılmaktadır.

Lisansüstü Öğrenci Kongreleri

TÜB Lisansüstü Öğrenci Kongresi, lisansüstü öğrencilerini bir araya getirebilmek amacıyla, ilki 29-30 Nisan 2016 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde, ikinci 15-16 Mayıs 2017 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi’nde ve üçüncüsü 3 Mayıs 2018 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nde gerçekleştirilmiştir. Bu sene 14-15 Kasım tarihleri arasında dördüncüsü düzenlenecek olan Lisansüstü Öğrenci Kongresi, Kırklareli Üniversitesi'nde gerçekleştirilecektir.

TUBLOK 2021

Trakya Üniversiteler Birliğinin düzenlediği lisansüstü öğrenci kongrelerinin beşincisi 4-5 kasım 2021 tarihinde  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde gerçekleşmiştir. 

TÜB ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Kongrede sunulan sözlü ve poster bildirilerin yer aldığı özet kitabı için tıklayınız

 

TUBLOK 2019

Trakya Üniversiteler Birliğinin düzenlediği lisansüstü öğrenci kongrelerinin dördüncüsü 14-15 Kasım 2019 tarihinde Kırklareli Üniversitesinde gerçekleşmiştir. 

TÜB ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Kongrede sunulan sözlü ve poster bildirilerin yer aldığı özet kitabı için tıklayınız

 

TUBLOK 2018

Trakya Üniversiteler Birliğinin düzenlediği lisansüstü öğrenci kongrelerinin üçüncüsü 3 Mayıs 2018 tarihinde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşmiştir. 

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

 

Kongrede Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında sunulan sözlü ve poster bildirilerin yer aldığı özet kitabı için tıklayınız