2022-09-21

Mezunumuzun Başarısı

Enstitümüz Doktora programı mezunlarımızdan Gülru Yücel’ in tezi kapsamında yaptığı bilimsel çalışmalarda elde ettiği sonuçların bir kısmını kullanarak hazırlamış olduğu The Chromosome Number and rDNA Loci Evolution in Onobrychis (Fabaceae) başlıklı makale 6 impact faktörüne sahip “International Journal of Molecular Sciences” adlı Q1 sınıfı dergide yayınlanmıştır.

Dr. Gülru Yücel, Doktorasını (2015-2019) Enstitümüzde tamamladıktan sonra “Genomic and Chromosomal Organisation of Satellite DNAs” başlıklı projesi için TÜBİTAK’ ın 2219 kodlu doktora sonrası araştırma programından 1 yıl süre ile destek alarak 2021-2022 tarihleri arasında yurt dışında bilimsel çalışmalarda bulunmuştur.

Dr. Gülru Yücel  2021 yılından itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmakta ve “Moleküler Sitogenetik” alanında çalışmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Gülru Yücel’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

File:PDF file icon.svg - Wikimedia Commons