2021-02-02

Yabancı uyruklu adayların başvuru değerlendirme sonuçları ve kesin kayıt duyurusu

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı

Yabancı Uyruklu Adayların Yüksek Lisans Başvuru Değerlendirme Sonuçları

1. Enstitümüz Anabilim Dallarının 2020-2021 Öğretim yılı bahar yarıyılı lisansüstü yabancı uyruklu kontenjanlarına başvuran adayların, başvuru yaptıkları Anabilim Dalının Akademik Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonuçları ve kesin kayıt işlemlerine ilişkin açıklamalar aşağıda sunulmuştur.

1. Programa KABUL edilerek kesin kayıt hakkı kazanan adayların, aşağıda belirtilen belgeleri 08 – 09 – 10 Şubat 2021 tarihlerinde şahsen Enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

1. Şahsen gelme imkanı olmayan adaylar 08 – 09 – 10 Şubat 2021 tarihlerinde aşağıda belirtilen belgeleri tarayarak veya telefon ile fotoğrafını alarak fbe@nku.edu.tr   adresine gönderebileceklerdir. Ancak, belgelerin asılları şahsen veya adına yetkili biri tarafından en geç 05 Mart 2021 tarihine kadar Enstitüye teslim edilmelidir.
  2. Kayıt yaptıracak tüm adaylar kayıt belgelerini teslim ederek Enstitü tarafından verilecek öğrenci numarası ile Halk Bankası şubelerine giderek veya Vakıfbank ATM'lerinden ise dijital olarak harç ücreti yatırabilirler. (2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı öğrenim ücreti 420 TL dir)
  3. Banka havalesi ya da EFT şeklinde harç ödemesi yapılamamaktadır. HARÇ DEKONTU en geç 17 Şubat 2021 tarihine kadar Enstitüye elden veya mail yoluyla gönderilmelidir.

KESİN KAYIT İÇİN BELGELER

Başvuru Dilekçesi

Online başvuru onayı sonrasında çıktısı alınmış ve imzalanmış belge

Özgeçmiş

Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi (onaylı).

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği.  (Geçici Mezuniyet Belgesi üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır) - e-devlet üzerinden alınmış belgeler de geçerli sayılacaktır. Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanınırlığı olması gerekmektedir.)  Tanınırlık bilgileri kesin kayıtlardan sonra Üniversitemiz Rektörlüğünce YÖK’ten istenmekte ve tanınırlığın olmaması durumunda ilgilinin Enstitü ile ilişiği kesilmektedir.

Not belgesi /Transkript

Transkript üzerinde mezuniyet tarihinin bulunması ve onaylı olması gerekmektedir.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) Sonuç Belgesi

Başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puana sahip olduklarına dair geçerli ALES belgesi,

(27.09.2017 tarihinden önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir) veya -eşdeğer uluslararası sınav sonuç belgesi, yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularda GRE ve GMAT puanları ALES eşdeğeri olarak kullanılabilir. Bu durumda üniversitemiz GRE/GMAT - ALES eşdeğerlik tablosu dikkate alınır.

- ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfasından alınan ALES Sonuç Belgesi

Nüfus cüzdanı fotokopisi

Vesikalık Fotoğraf

2 adet -kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olmalıdır.

Erkek adaylar için yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi

e-devlet üzerinden alınan belgeler de geçerlidir

Türkçe Yeterlik Belgesi

(Belgeleri bulunmayan adayların, Namık Kemal Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir. En az C1 seviyesi olması gerekmektedir. Sağlanamaması durumunda ise 1 yıl süre verilir. Bu süre sonunda C1 seviyesi Türkçe Yeterlik belgesi getirmeyen öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilecektir.

Pasaport Fotokopisi

Harç dekontu (2020-2021 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı öğrenim ücreti 420 TL dir)

Kayıt yaptıracak tüm adaylar Halk Bankası şubelerine giderek veya Vakıfbank ATM'lerinden ise dijital olarak harç ücreti yatırabilirler.

Banka havalesi yada EFT şeklinde harç ödemesi yapılamamaktadır

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

ABDI MOHAMUD ALI

TARIM EKONOMİSİ