2022-08-24

Yabancı uyruklu adayların başvuru değerlendirme sonuçları ve kesin kayıt duyurusu

TEKİRDAĞ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı

Yabancı Uyruklu Adayların Yüksek Lisans-Doktora Başvuru Değerlendirme Sonuçları

• Enstitümüz Anabilim Dallarının 2022-2023 Öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü yabancı uyruklu kontenjanlarına başvuran adayların, başvuru yaptıkları Anabilim Dalının Akademik Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonuçları ve kesin kayıt işlemlerine ilişkin açıklamalar aşağıda sunulmuştur.

• Programa KABUL edilerek kesin kayıt hakkı kazanan adayların, aşağıda belirtilen belgeleri 31 Ağustos 2022 – 2 Eylül 2022 tarihlerinde şahsen Enstitüye teslim etmeleri gerekmektedir.

• Şahsen gelme imkanı olmayan adaylar 31 Ağustos 2022 – 2 Eylül 2022 tarihlerinde aşağıda belirtilen belgeleri tarayarak veya telefon ile fotoğrafını alarak fbe@nku.edu.tr   adresine gönderebileceklerdir. Ancak, belgelerin asılları şahsen veya adına yetkili biri tarafından en geç 19 Eylül 2022 tarihine kadar Enstitüye teslim edilmelidir.

• Kayıt yaptıracak tüm adaylar kayıt belgelerini teslim ederek Enstitü tarafından verilecek     öğrenci numarası ile Halk Bankası şubelerine giderek veya Vakıfbank ATM'lerinden ise dijital olarak harç ücreti yatırabilirler. (2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öğrenim ücreti 1.875,00 TL dir)

• Banka havalesi ya da EFT şeklinde harç ödemesi yapılamamaktadır. HARÇ DEKONTU en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar Enstitüye elden veya mail yoluyla gönderilmelidir.

KESİN KAYIT İÇİN BELGELER

1

Başvuru Dilekçesi

Online başvuru onayı sonrasında çıktısı alınmış ve imzalanmış belge

2

Özgeçmiş

3

Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi (onaylı).

Yüksek Lisans programları için başvuracak adayların Lisans diploması veya yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği.  (Geçici Mezuniyet Belgesi üzerinde geçerlilik süresi belirtilmemiş ise belge tarihinden en fazla 2 yıl geçmiş olmalıdır) - e-devlet üzerinden alınmış belgeler de geçerli sayılacaktır. Yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca tanınırlığı olması gerekmektedir.)  Tanınırlık bilgileri kesin kayıtlardan sonra Üniversitemiz Rektörlüğünce YÖK’ten istenmekte ve tanınırlığın olmaması durumunda ilgilinin Enstitü ile ilişiği kesilmektedir.

4

Not belgesi /Transkript

Transkript üzerinde mezuniyet tarihinin bulunması ve onaylı olması gerekmektedir.

5

Nüfus cüzdanı fotokopisi

6

Vesikalık Fotoğraf

2 adet -kılık-kıyafet yönetmeliğine uygun olmalıdır.

7

Türkçe Yeterlik Belgesi

(Belgeleri bulunmayan adayların, Namık Kemal Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) tarafından yapılacak Türkçe Yeterlilik sınavında başarılı olmaları gerekir. En az C1 seviyesi olması gerekmektedir. Sağlanamaması durumunda ise 1 yıl süre verilir. Bu süre sonunda C1 seviyesi Türkçe Yeterlik belgesi getirmeyen öğrencinin Enstitü ile ilişiği kesilecektir.

8

Pasaport Fotokopisi

9

Harç dekontu (2022-2023 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öğrenim ücreti 1.875,00 TL dir)

Kayıt yaptıracak tüm adaylar Halk Bankası şubelerine giderek veya Vakıfbank ATM'lerinden ise dijital olarak harç ücreti yatırabilirler.

Banka havalesi yada EFT şeklinde harç ödemesi yapılamamaktadır

DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

ADI SOYADI